Logo 3
Lorem

Dryfast prikmeter T510

162,00 ex. btw

Uitverkocht

Beschrijving

Professioneel handmeetapparaat voor het nauwkeurig bepalen van hout- en materiaalvochtigheidsgehalte volgens het weerstandsproces.
Naast vochtmeting bij zachte bouwmaterialen, zoals gips of pleister, is de T510 als geen ander apparaat in z’n klasse uiterst geschikt voor meetcontroles in de bosbouw, zagerijen en andere houtverwerkende bedrijven. Want speciaal voor vochtmeting in houtmaterialen heeft de T510 een menu-optie, die de keuze uit honderden verschillende houtsoorten mogelijk maakt.

Dit is mogelijk door de talrijke gevalideerde materiaalcurven, die in de apparaatsoftware zijn opgenomen en via het betreffende materiaalnummer in de Trotec-houtsoorttabel kunnen worden gekozen. Het meegeleverde meer dan 170 pagina’s tellende houtsoortenoverzicht is zeker het meest uitgebreide materiaalcurvennaslagwerk op de markt.

Zoals mag worden verwacht van een professioneel houtvochtigheidsmeetapparaat uit Duitse kwaliteitsproductie, beschikt de T510 over een speciale functie voor temperatuurcompensatie voor het
te meten materiaal. De direct bepaalde houtvochtigheidswaarde en de gedefinieerde houttemperatuur
worden tijdens de meting tegelijk op het goed afleesbare display weergegeven achter Blanview- speciaalglas, dat zorgt voor een contrastrijke weergave van de meetwaarden, ook bij zonlicht.

Combineer de praktische voordelen van de T510 met de uitgebreide mogelijkheden van een flexibele elektrodenkeuze. Kijk in de folder voor de volledige uitleg van de TS-adapterset.

Meetprincipe
Weerstandsproces

Meetbereik
0 tot 100 digits

Resolutie (bouwvochtigheid)
0,1 digit

Nauwkeurigheid (houtvochtigheid)
± 0,8 M% (bij 0 tot 5 M%),
± 0,2 M% (bij 5 tot 30 M%),
± 0,1 M% (bij 30 tot 100 M%)

Resolutie
0,1 M%

Temperatuurcompensatie
instelbaar van -20 tot +60 °C

Lengte elektroden / ø
20 mm / 1,5 mm

Indringingsdiepte
ca. 10 mm (met standaard-elektroden)

Beschermgraad van behuizing
IP54

Gebruiksomstandigheden
0 tot +50 °C, < 90 Afmetingen L x B x H 187 x 63 x 35 mm Opslagcondities -10 tot +60 °C, < 95 % RV Gewicht 280 g