Logo 3
Lorem

Onze projecten

Onze producten worden op verschillende projecten in heel Nederland ingezet. Op dit gedeelte van onze website kunt u foto’s bezichten van de projecten waar onze ventilatoren, heaters, afzuigers en vernevelaars effectief ingezet zijn. 

excited man and woman sitting on floor with outstretched hands in front of electric ventilator
Img 1045 1024x768

Renovatie Velsertunnel

Renovatie Velsertunnel. Tijdens het asfalteren hebben we een mobile ventilator ingezet op aggregaat. De ventilator versterkte de natuurlijke luchtstroom en zorgde er voor dat de

Bekijk Project »
Img 1172 1024x768

Noordzuidlijn

Ventilatie Noordzuidlijn verzorgd tijdens bouwwerkzaamheden. Stof en kwalijke dampen moeten zo snel mogelijk de tunnel verlaten. Het creëren van een goede luchtstroom maakt prettig werken

Bekijk Project »

Defqon.1

Tijdens het dance evenement Defqon.1  hebben wij meerdere tenten geventileerd. Dit voor een aangenaam klimaat tijdens de zomerdagen. Hiervoor hebben we de AV 7000, AV 21000, en de AV 45000 in gezet.

 
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

Ventilatiesysteem watergang Brussel

Ventilatiesysteem  Brussel Bij baggerwerkzaamheden in een watergang in Brussel hebben wij een ventilatie systeem verzorgd dat er voor zorgde dat de baggerboten op diesel niet voor een schadelijk concentratie co2 konden zorgen in de tunnel. De 3 kilometer lange tunnel had veel uitdagingen omdat het water kon stijgen, er vaartuigen in en uit moesten kunnen en de ruimte zeer beperkt was. Hier hebben we meerdere kleine krachtige ventilatoren gebruikt in het wat hogere deel van de tunnelmond. Halverwege de tunnel zat een luik waar we een grote radiaal ventilator en  luchttransportslangen hebben geplaatst om verse lucht in te brengen. Hier is hier een goede luchtstroom bereikt waarvan de windrichting kon worden omgedraaid.

 

Rookafzuiging fabriekshal

Tijdens werkzaamheden in de het nieuwe gedeelte van deze fabriek hebben we ventilatoren geplaatst om overlast van rook en stof in het gedeelte waar de productie nog in gang was tot het minimale te beperken. Door de beperkte ruimte in de wanden hebben we er voor gekozen om met meerdere kleine ventilatoren te werken in plaats van grote. Door de grote hoeveelheid afgezogen lucht creëerde we een klein trek door het gehele pand waardoor de stof en dieseldampen nog maar een kant op konden.

 
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

BZT show

De wens van een 8 jarige jongen was om omver geblazen te worden in een sneeuwstorm. Met een snelheid van ruim 120km/h is dat gelukt.

 

Tata Steel

Ventilatiesysteem voor Tata Steel Ijmuiden. De 10 tal meters hoge schoorsteen is verwijderd waardoor de natuurlijke trek die de schoorsteen creëerde verdween. Co2 uit de hoogovens bleven hangen is de fabriek deze zijn middels radiaal ventilatoren over een afstand van 150 meter naar buiten getransporteerd. Deze tijdelijke oplossing heeft dienst gedaan tot het probleem was verholpen.

 
Previous slide
Next slide
Img 2631 1024x768

Parkkergarage Delft

Bij de parkeergarage in Delf ligt langs de nieuwe spoortunnel deze parkeer lange garage. Tijdens de bouw van de drukvloeren is hier een grote hoeveelheid beton gestort, welke moest worden glad gemaakt met vlindermachines. Vlindermachines zijn veelal uitgevoerd met verbrandingsmotoren op benzine. Zonder ventilatie zou de concentratie van onder andere Co2 binnen korte tijd te hoog oplopen om de werkzaam heden te moeten stoppen.

Bij beton storten is het van groot belang dat de vlinder machines continu door kunnen  gaan. De firma Dura Vermeer heeft gekozen voor een slimme oplossing. Door een grote axiale ventilator aan de voorzijde te zitten die de schone lucht de garage in blaast. En van achteruit de vervuilde lucht er uit te zuigen.

De ruimte waar beton gestort werd is een tijdelijke wand geplaatst om er voor te zorgen dat de ruimte waar gewerkt werd zo klein mogelijk bleef. Dit resulteerde in een beter resultaat en werkte kosten besparend om niet de hele garage moest worden belucht. Naar mate de werkzaamheden vorderde is de wand naar achteren geplaatst en de ventilatie is mee op geschaald omdat de te ventileren ruimte groter werd. Via de trappenhuizen zijn slangen naar buiten gracht om de kwalijke dampen af te zuigen.

Gaasperdammertunnel

De Gaasperdammertunnel is een landtunnel de bouw begon in 2016. Tijdens asfalteren en andere werkzaamheden moest de 3000m lange tunnel voorzien worden van schone lucht die de kwalijke dampen verdrijven.

 
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

AWZI Limburg

Rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) Was toe aan een grondige renovatie. De huidige zuivering nadert het einde van zijn technische levensduur. De ventilatoren zijn ingezet om de silo,s te beluchten tijdens het leeg maken van de

Spoortunnel Delft

De 2300 meter lange spoortunnel in Delft is gebouwd op de topdown methode. Dit betekend dat er van boven naar beneden word gebouwd. Bij deze manier van bouwen is een ventilatie een vereiste doordat er met machines met verbrandingsmotor word ontgraven terwijl de tunnel maar aan een kant open is. Bij dit project zijn naar mate de tunnel verder ontgraven is, de slangen aan de ventilator verlengd. Hierdoor breng je de verse lucht zo mogelijk de tunnel in en zorgt de overdruk ervoor dat de kwalijke dampen worden verdreven. Ook kan ventileren er voor zorgen dat dampen van gashoudende lagen in grond geen brandbaar mengsel kunnen vormen.

 
Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

Maastunnel Rotterdam

De Maastunnel is de oudste afgezonken tunnel van Nederland. Hij verbindt in Rotterdam de oevers van de Nieuwe Maas met elkaar. De tunnel omvat vier buizen: twee voor auto’s, een voor fietsers en een voor voetgangers. Doordat de tunnel oud is was deze nodig aan renovatie toe. 

IJ-tunnel

Tijdens de renovatie werkzaamheden aan de ijtunnel zijn onze ventilatoren ingezet door de Bam om er voor te zorgen dat alle kwalijke dampen en stof snel verdreven werden door de aan stroomende schone lucht. De ventilatoren zijn in serie gezet om de 100m. Dit resulteerde in een goede luchtstroom en prettige werkomstandigheden.

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

Noordzuidlijn Rokin Amsterdam

De Noord-Zuidlijn aan het Rokin in Amsterdam word al jaren hard gebouwd aan de metro tunnel. De Jong Ventilatie is vanaf de eerste ontgraving in 2008 tot de laatste werkzaamheden betrokken geweest bij dit project. Zo hebben we veel kunnen betekenen voor het afzuigen van kwalijke dampen zoals uitlaatgas of lasrook. En hebben we het stof dat afkomstig was van het pneumatisch hakken van de wanden af kunnen zuigen en filteren.

Noorzuidlijn Vijzelgracht Amsterdam

Bij de Noord-Zuidlijn aan de Vijzelgracht te Amsterdam was het nodig om in de besloten ruimte te werken met machines met verbrandingsmotors. Het nadeel hiervan is dat de ruimte zich snel vult met kwalijke dampen. Hiervoor heeft De Jong Ventilatatie mooie en goed werkende oplossingen. De uitlaatgassen worden over een lengte van tientallen meters verplaats en naar buiten geleid waardoor de kwaliteit van de lucht gewaarborgd blijft.

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

ABN-AMRO Amsterdam

Aantal axiaalventilatoren in gebruik bij het project ABN-AMRO te Amsterdam tijdens het renoveren en verdiepen van de kelder. De ventilatoren waren nodig tijdens het ontgraven van de kelder en het slopen van de kluizen. Dit werk gedaan met machines met verbrandingsmotor. Kwalijke dampen werden afgezogen via de ventilatoren in het dak en schone lucht werd van beneden aangevoerd via openingen in het pand.

Raakscomplex Haarlem

Radiaalventilatoren op het project Raakscomplex te Haarlem. Door het snijden van de stalen ankers in de wanden van het complex kwamen kwalijke dampen vrij deze werden afgezogen via radiaal ventilatoren en luchttransportslangen naar buiten geleid.

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide

Diverse werkzaamheden

Hier vind u verschillende sfeerimpressies van diverse werkzaamheden.